Dankzij meer dan 24 jaar ervaring en 4 grote regiovestigingen heeft Business Class 100% dekkingsgraad voor deze dienst.

Studentchauffeur versus de zelfrijdende auto

Nieuwsberichten over de zelfrijdende auto zijn er bijna dagelijks. Bedrijven als Google, Waymo, Über en Tesla testen al jaren en met snelle vooruitgang de techniek en de beschikbare software. Het is een ratrace, iedereen wil er bij zijn als het zo ver is. Ook nu al zijn er systemen die de chauffeur helpen in het dagelijkse verkeer, zogenaamde Advanced Driving Assistant Systems (ASAS). Voorbeelden daarvan zijn de autopilot en autoparking systemen. Maar wat gebeurt er eigenlijk straks  met de studentchauffeur?

Autotron over de toekomst van zelfrijdende auto’s

Business Class bezocht op 20 september een congres in het Autotron over de ASAS systemen en de toekomst van de zelfrijdende auto. Snelle conclusie was dat die zelfrijdende auto er hoe dan ook gaat komen, ook al zijn er nog wat obstakels op de weg. Ook werd al snel duidelijk dat de techniek er al voor 99% klaar voor is, grote vraag is of de mens er al klaar voor is. Essentiële vraag is bijvoorbeeld of wij als mens gaan accepteren dat een computer een dodelijk ongeval veroorzaakt. Daar gaat nog wat tijd overheen is de gedachte. 

Wat vinden CBR en de ANWB?

Ook bedrijven en instanties als het CBR en de ANWB hebben veel vragen. Is de bewegwijzering en zijn de borden en strepen op de weg wel voldoende om straks al die zelfrijdende voertuigen te laten communiceren. Of moeten er ingrijpende aanpassingen komen?  In Europees verband is er een politieke strijd gaande of alle informatiesystemen moeten gaan werken met wifi of met 5G. En ontwikkelen allerlei landen onafhankelijk van elkaar autonome systemen.

Wat vindt Business Class?

Het vak van privéchauffeur gaat in de toekomst veranderen en uiteindelijk verdwijnen, maar de algehele verwachting is dat er eerst ook een tussenfase zal ontstaan waarbij de taak van de chauffeur zal worden om de systemen te bewaken en in te grijpen als er toch gevaar dreigt. Appen of lezen achter het stuur blijft verboden. Er zal dan ook iemand achter het stuur moeten zitten, die niet alleen maar diep in zijn stukken zit gedoken van de vergadering die over een uur start. Über en anderen willen echter zo snel mogelijk de chauffeur uit de auto en volledig autonome taxidiensten aanbieden. Aan bedrijven als Business Class de taak om mee te buigen en te veranderen met de wereld om ons heen.

Dit artikel heeft u hopelijk antwoord op de vraag : ‘kan ik binnenkort een zelfrijdende auto kopen?‘ gegeven. Zijn er toch vragen blijven hangen of juist ontstaan naar aanleiding van het bovenstaande, dan kunt u gerust contact opnemen met + 31 88 11 13 999 of info@businessclass.nl.

Wist u dat u met een studentchauffeur achter het stuur: u niet meer hoeft te zoeken naar die ene parkeerplaats die nog vrij is u uw mail inbox gewoon in de auto opschoont u bij belangrijke en/of gezellige etentjes niet meer hoeft na te denken over dat ene extra wijntje

Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa
Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa100% dekkingsgraag vanuit Nederland door héél Europa

Proef op de som nemen?

Probeer nu tijdelijk een nette en discrete studentchauffeur van Business Class. Voor nieuwe relaties bieden we introductie korting aan.

  • Veiligheid
  • Rijvaardigheid
  • Discretie
  • Stiptheid
  • Representativiteit