Dankzij meer dan 24 jaar ervaring en 4 grote regiovestigingen heeft Business Class 100% dekkingsgraad voor deze dienst.

Business Class Studentchauffeurs nemen de nieuwe rijmethode over ten behoeve van een beter milieu

De meeste eenvoudige oplossing om het brandstof verbruik naar beneden te krijgen is door een auto aan te schaffen met een laag brandstofverbruik of het huidige voertuig minder te gebruiken. Daarna  kom je al snel bij de bestuurder uit. Zuinig rijden heeft voornamelijk te maken met het rijgedrag van deze bestuurder. Dit is ook een van de reden waarom Business Class zijn chauffeur traint in ‘het nieuwe rijden’. Zowel de student-chauffeur als de vip-chauffeur worden hier intensief in getraind en in nageschoold.

.

Aandachtspunten

Maakt u gebruik van een studentchauffeur, dan zou hij/zij de volgende maatregelen in acht kunnen nemen:

  • Langzaam optrekken en snel opschakelen naar de juiste versnelling.
  • Anticiperen rijden en afstand tot voorligger vergroten.
  • Voertuig laten uitrollen, regeneratief remmen en bochten technieken.
  • Slim gebruik van Cruise control, start/stop, navigatie en ander hulpmiddelen

Het mes snijdt aan twee kanten

Door ‘het nieuwe rijden’ toe te passen dragen de bewuste chauffeursbedrijven haar steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, het verminderen van milieubelasting en geluidsoverlast.

Ook de klant op de achterbank zal een rustiger en ontspannende rit ervaren als hij zich laat rijden door één van onze getrainde chauffeurs.  Zijn voertuig zal minder slijtage hebben aan banden, motor, versnellingsbak, wielophanging en stuurinrichting en een brandstofverbruik besparing tot wel 15%

Elektrisch rijden

Ook voor mensen met een elektrisch voertuig gelden de bovenstaande voordelen. Fabrikanten van deze auto’s bedenken slimme oplossingen om zo weinig mogelijk energie/stroom verloren te laten gaan. Een goed voorbeeld hiervan is het ‘recuperatief remmen’.  Recuperatief remmen is het terugwinnen van in een bewegend voertuig opgeslagen kinetische energie wanneer deze wordt afgeremd. Kort gezegd: het terugwinnen van stroom tijdens het remmen.

Goed getraind chauffeurs weten hier mee om te gaan, en gebruiken deze techniek om het voertuig rustig en geleidelijk af te remmen of tot stilstand te brengen zonder het rempedaal te gebruiken. Ook wel E-Pedal rijden genoemd of het rijden met één pedaal.

Als de bestuurder deze techniek goed beheerst zal er maximaal stroom gegenereerd worden zonder dat het ten kosten gaat van het comfort van de passagier op de achterbank. Deze wil niet plotseling met zijn neus tegen de voorstoel zitten als de auto recuperatief remt.

Wilt u ook eens ‘het nieuwe rijden’ ervaren of lekker rustig op de achterbank werken neem contact op met één van onze vestigingen, wij zijn u graag van dienst voor vragen of boekingen.

Wist u dat u met een studentchauffeur achter het stuur: u niet meer hoeft te zoeken naar die ene parkeerplaats die nog vrij is u uw mail inbox gewoon in de auto opschoont u bij belangrijke en/of gezellige etentjes niet meer hoeft na te denken over dat ene extra wijntje

Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa
Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa100% dekkingsgraag vanuit Nederland door héél Europa

Proef op de som nemen?

Probeer nu tijdelijk een nette en discrete studentchauffeur van Business Class. Voor nieuwe relaties bieden we introductie korting aan.

  • Veiligheid
  • Rijvaardigheid
  • Discretie
  • Stiptheid
  • Representativiteit