Dankzij meer dan 24 jaar ervaring en 4 grote regiovestigingen heeft Business Class 100% dekkingsgraad voor deze dienst.

Was het vanzelfsprekend dat Barack Obama voor Business Class koos?

Tot nu toe heeft Business Class er geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar nu is het moment daar: met gepaste trots maken we melding van een uniek moment in de bijna 25-jarige geschiedenis van ons bedrijf: eind september heeft Business Class een dag de chauffeur mogen verzorgen voor Barack Obama, juist, de oud-president van de VS.

De studentchauffeurs maken of kraken de show

Voor Lucien Jongen (regiomanager Zuid-Nederland) is dit hét bewijs dat Business Class een erg goede naam heeft opgebouwd in de loop van de laatste 2 decennia. Dat is met zorg gebeurd en vooral te danken aan al diegenen die dagelijks op pad gaan om het de cliënten naar de zin te maken. “Voor de meeste chauffeurs vormen de inkomsten als chauffeur een aanvulling op de stufi, maar het siert hen dat ze in die rol blijkbaar een bijdrage hebben in het opbouwen van een goede naam.

Voor ons vormt de groep van een honderdtal chauffeurs het kapitaal, een rare benaming voor een mens, waar we koesteren deze mensen enorm.  Zo groeit het Business Class klantenbestand autonoom. “Want autonome groei, dat willen we, zonder van de daken te hoeven blazen dat we zo goed zijn. Kwaliteit verloochent zich niet.” 

“Dat maakt mij als oprichter van Business Class zo trots als een pauw. En natuurlijk is het zo dat mijn 3 partners en ik keihard werken om dit nivo te bereiken en vast te houden. Vanzelfsprekend is dat niet, dat gaat niet vanzelf. Nog steeds tracht ik de eerste rit bij een nieuwe cliënt zelf te verzorgen, en dat gebeurt enkele keren per maand. Wanneer ik dat doe maak ik degene die achterin zit duidelijk dat degene die hem de keer erna rijdt, niet beschikt over dezelfde rijeigenschappen als een gediplomeerde directiechauffeur. Maar dat de cliënt er wel van op aan kan, dat deze chauffeur er alles aan doet het hem naar de zin te maken. Hij is bereidwillig om alle dienstverlening tot in de puntjes te verzorgen, kortom: hij kan om een boodschap gestuurd worden. En daar schort het bij een gediplomeerde chauffeur nog wel eens aan, die dienstbaarheid. Ik heb het vaak gezien hoor, een ‘vaste’ chauffeur, met frisse tegenzin leunend op de zijkant van de auto van de baas, of erger nog: in dezelfde positie een peuk rokend.”

Met de competentie ‘alles voor de klant’ bouwt Business Class aan een zekere merkentrouw, als een cliënt eenmaal klant wordt, blijft hij dat doorgaans. Deze merkentrouw is essentieel voor een bedrijf als het onze, in de zakelijke dienstverlening.

Het spreekt voor zich dat de voertuigbeheersing van een studentchauffeur in orde moet zijn. Om dit te achterhalen maakt een rijtest onderdeel uit van de selectieprocedure. Mijn 3 partners of ik gaan een dagdeel op pad met een aantal gegadigden om zo te kunnen selecteren. Andere rijeigenschappen waarop we selecteren zijn zaken als de positie en het zicht op de weg, voertuigbeheersing, bochtenwerk, remmen, accelereren, anticiperen.

Voorbeelden van andere competenties waarop wij selecteren zijn, naast een flinke dosis zelfvertrouwen: betrouwbaarheid, discretie, dienstbaarheid, accuratesse, kennis van wegen en topografie. Wanneer we een nieuwe chauffeur aannemen, zal hij zich snel thuis voelen. Niet zozeer vanwege zijn collega’s, want als ‘lone wolf’ ziet hij deze nauwelijks, maar meer door de begeleiding die hij van ons als partners krijgt.

We vinden het zó belangrijk dat hij/zij goed in zijn/haar vel zit, want dat heeft onherroepelijk zijn weerslag in de benadering van de klant. Het is niet leuk om een chagrijnige chauffeur te hebben, zeker niet als je er enkele uren per dag mee overweg moet als opdrachtgever. Aan de andere kant moet je als chauffeur wel om kunnen gaan met ‘chagrijnige’ cliënten, behalve als hij Donald Trump heet, Obama’s opvolger weigeren we als klant…

Dit artikel heeft u hopelijk antwoord op de vraag : ‘is het vanzelfsprekend dat Barack Obama voor Business Class koos?‘ gegeven. Zijn er toch vragen blijven hangen of juist ontstaan naar aanleiding van het bovenstaande, dan kunt u gerust contact opnemen met + 31 88 11 13 999 of info@businessclass.nl.

Wist u dat u met een studentchauffeur achter het stuur: u niet meer hoeft te zoeken naar die ene parkeerplaats die nog vrij is u uw mail inbox gewoon in de auto opschoont u bij belangrijke en/of gezellige etentjes niet meer hoeft na te denken over dat ene extra wijntje

Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa
Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa100% dekkingsgraag vanuit Nederland door héél Europa

Proef op de som nemen?

Probeer nu tijdelijk een nette en discrete studentchauffeur van Business Class. Voor nieuwe relaties bieden we introductie korting aan.

  • Veiligheid
  • Rijvaardigheid
  • Discretie
  • Stiptheid
  • Representativiteit