Dankzij meer dan 24 jaar ervaring en 4 grote regiovestigingen heeft Business Class 100% dekkingsgraad voor deze dienst.

Wie is Business Class nou eigenlijk ?

Een chauffeur, wellicht bent u er ooit een tegen gekomen of heeft u er wel eens van gehoord. Voor veel mensen is het niet duidelijk wat een chauffeur te bieden heeft.

Regelmatig wordt er bij ons gevraagd wie wij zijn en wat we doen. In dit artikel geven we antwoord op de vragen die bijna al onze relaties ons wel eens gesteld hebben.

Mocht u na het lezen van dit artikel behoefte hebben aan een gesprek met ons over de mogelijkheden voor uzelf of voor uw leidinggevende, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Chauffeursdiensten sedert 1993

De oorsprong van Business Class ligt in februari 1993, wanneer Arnoud Versluis aan huisgenoot Lucien Jongen vraagt om hem te vervangen als privé-chauffeur van Ed Nijpels, destijds de burgemeester van Breda. Lucien, in die tijd 3e jaars student aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, twijfelt geen moment en geeft aan graag als chauffeur te willen fungeren.

In het begin geschiedt dit eens per week, later, Arnoud is ondertussen afgestudeerd en heeft een vaste baan in de reissector, rijdt Lucien meerdere keren per week voor de heer Nijpels. Voor Lucien is het nog steeds een bijbaan, en declareert zijn uren en kosten bij gemeente Breda, op ambulante basis. Wanneer het drukker wordt, lukt het Lucien niet meer in zijn eentje en komen er langzaamaan bevriende studenten bij, die het baantje ook wel zien zitten.

Tegen het einde van Lucien´s studie, we spreken over december 1995, spreekt Lucien bij de heer Nijpels de ambitie uit om van zijn hobby zijn beroep te maken. Nijpels kan dit wel waarderen en spreekt zijn steun uit. Zo belooft hij 3 bevriende relaties te informeren over deze ambitie en aan te sporen om klant te worden. Binnen een week zijn de 3 nieuwe relaties een feit, het zijn de heren Van Gils (van het kledinglabel Van Gils), Ouborg (Princess) en Pessers (een beleggingsadviseur, kantoor houdende aan het Museumplein te Amsterdam).

Lucien belooft Nijpels om de 3 nieuwe klanten dezelfde service te verlenen die hij jarenlang ervaren heeft. De 3 klanten zorgen vanaf het begin voor dagelijkse aanvragen, waardoor Lucien snel moet groeien, met name qua aantal student-chauffeurs. Op 8 januari 1996 schrijft Lucien zijn bedrijf Business Class Chauffeursdiensten in bij de Kamer van Koophandel te Breda en gaat officieel van start. Dit moment is logischerwijs essentieel voor de ontwikkeling van het bedrijf. De 3 nieuwe klanten wensen natuurlijk officiele facturen, op basis van declaraties werken kan niet meer.

De 3 klanten blijken als snel tevreden te zijn, en zorgen voor goede mond-tot-mond reclame. De ene na de andere prospect dient zich aan. Al snel rijdt Business Class met zo´n 15 chauffeurs rond, voorlopig alleen maar in de regio Breda.

Een mooie anekdote over de ups en downs van een startend bedrijf: de heer Van Loon, een telg uit een bekende ondernemersfamilie in de suikerindustrie is in het eerste kwartaal van 1996 een ontevreden klant van een concurrerend chauffeursbureau. Op voorspraak van zijn secretaresse wordt hij klant. Lucien neemt zich voor om de eerste rit voor nieuwe klanten altijd zelf uit te voeren om zo de wensen en het verwachtingspatroon van de klant te achterhalen. Prima rit gehad, de week erna vraagt hij opnieuw een chauffeur aan. Aangezien deze man in Meer (Belgie) woonachtig is, moet Steven, de chauffeur van dienst, er even heen gebracht worden. Echter, door een avondje stappen verslaapt Lucien zich (een doodzonde), en dropt Steven er te laat. De heer Van Loon blijkt zélf al te zijn weggereden. De nogal kakineuze vrouw des huizes komt op hoge poten op Lucien en Steven af en zegt: ´nou jongens, de vogel is gevlogen. Dat is een koude douche, ga dat maar eens vertellen aan je baas!´ Lucien: ´maar mevrouw, ik bén de baas´

Zij: ´nou, dat staat je góed. Mijn echtgenoot kennende gaat ´ie jullie nóóit meer bellen´

Lucien en Steven druipen af, Lucien neemt zich voor door het stof te gaan en hem een brief te schrijven waarbij hij schuld bekent. De heer Van Loon blijkt vergevingsgezind en is tot zijn dood in 2008 klant gebleven. De ritten voor hém zijn nooit meer fout gegaan… Later hebben Lucien en zijn collega´s nog vaak hartelijk gelachen om deze actie en de bekakte dame, in geruite broekrok.

Wist u dat u met een studentchauffeur achter het stuur: u niet meer hoeft te zoeken naar die ene parkeerplaats die nog vrij is u uw mail inbox gewoon in de auto opschoont u bij belangrijke en/of gezellige etentjes niet meer hoeft na te denken over dat ene extra wijntje

Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa
Business Class Chauffeursdiensten : al meer dan 15 jaar een begrip door héél Europa100% dekkingsgraag vanuit Nederland door héél Europa

Proef op de som nemen?

Probeer nu tijdelijk een nette en discrete studentchauffeur van Business Class. Voor nieuwe relaties bieden we introductie korting aan.

  • Veiligheid
  • Rijvaardigheid
  • Discretie
  • Stiptheid
  • Representativiteit